Дали ДСБ ще излезе от Реформаторския блок, ще реши Националното събрание на партията. Това каза днес във Варна лидерът на партията Радан Кънев.

Той допълни, че Националното събрание на ДСБ ще е на 13 март. На 23 януари партията има национално съвещание на общинските и областни лидери, заедно с кметовете и общинските съветници. И на двете събрания ще бъдат обсъждани сериозни решения за преструктуриране на партията, промяна на устава й, промяна в нейното политическо позициониране и организационно укрепване.

По думите на Кънев новият десен проект не е закриване на ДСБ, а изисква засилване на партията. Той допълни, че партията търси разширяване на подкрепата около ДСБ, привличане на широки граждански, политически кръгове с общи позиции към настоящото управление и общо виждане за нуждата от реформи в страната. На този етап не говорим за коалиции, заяви Кънев, цитиран от БТА.

Той коментира още, че по начина, по който е извършена поръчката за изграждането на първите два лота на автомагистрала "Хемус" от Ябланица в посока Варна, компрометира цялостния проект.

Според Кънев "тази категорично непрозрачна поръчка с победители анонимни офшорки, зад които прозира интересите на най-големите олигарси в страната и с цена 60 процента над обявената, заплашва да компрометира и провали целия проект".

Кънев посочи, че на този етап отговорността за тази поръчка е на агенция "Пътна инфраструктура", а неговото мнение е, че липсата на прозрачност около поръчката и достигнатият краен резултат е едно от многото основания да бъде поискана оставката на ръководството на агенцията.

Според него, ако този проект се развива и за следващите лотове по този начин, той не може да бъде платен.