Предстоящият местен вот не бива да забавя работата на парламента, уточни съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, предаде БГНЕС. Той единствен от другите председатели на парламентарни групи не обърна специално внимание на изборите в декларацията на блока.

„От първия ден на това Народно събрание е ясно, че то ще е терен или на съгласието или ще има кратък безславен живот по пътя към нови предсрочни избори и задълбочаване на тежката политическа криза”, каза Радан Кънев.

Той определи постигането на политически компромиси за най-голямото предизвикателство до момента. Радан Кънев подчерта, че кризата в южните ни съседки, кризата в Македония и бежанската вълна изискват от политическите сили на парламента да могат да си говорят и да взимат необходимите решения за стабилност на държавата.

По думите на Кънев не може 25 години по-късно „да се оправдаваме с комунизма за собствената си корупция и безотговорност”. „През настоящата сесия имаме достатъчно конкретни решения, за да докажем, че може да бъдем на висотата, която изисква от нас историческия момент”, допълни още той.

„През бюджета трябва да дадем ясен знак, че сме отговорни стопани на парите на българските граждани. През законодателството за корупцията трябва да покажем, че сме готови да поемем лични рискове, за да докажем собственото си състояние и контакти с бизнеса. В здравеопазването да докажем, че може да дадем максимална здравна грижа на всеки гражданин”, каза още съпредседателят на Реформаторския блок.