Лидерът на ДСБ Радан Кънев даде заявка, че ще бъде премиер на България.  

„Един десен лидер в България не може да има друга амбиция освен министър-председателския пост. Колко време ще му отнеме тази борба, зависи от гражданите, не само от него или партията му”, поясни той в предаването „Тази сутрин” по bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Ще бъда премиер. Не мога да ви кажа кога. Съмнявам се, че ще е на изборите, които идват, въпреки че това естествено трябва да бъде цел, каза още той.

„Няма да коментирам човек, който 4 пъти през живота си е напускал поста преждевременно, за да избяга от отговорност и да спечели повече гласове на следващите избори. Аз го нарекох на нашето съвещание булката беглец, съвпада му и с инициалите. Той е приключен, чао”, каза Радан Кънев по повод премиера в оставка Бойко Борисов.

„В българската политика белият кон умря много отдавна. Чакахме и се борихме Иван Костов да се върне на бял кон, Царя щяха да го връщат на бял кон. Който е напуснал властта, не се е върнал в нея”, допълни Радан Кънев.

Бунтът в бежанския лагер в Харманли беше преди всичко провал на сигурността, който започва на самата граница. МВР е в основата на каналджийската мафия. Няма обвинения, няма осъдени, има само хора, които въпреки оградата продължават да минават”, изтъкна тъмносиният лидер.

Снимка: Ладислав Цветков

Според него службите са се провалили и в това да отделят семействата, които спасяват живота си, от 20-годишни съмнителни типове от Афганистан.

Не дай Боже да има нов тип Реформаторски блок, каза Кънев по повод очаквания нов десен проект.

Целта е ДСБ да вложи своето лидерство, сили и идеи в по-голямо движение, което да атакува политическата власт, а не да анализира или философства, разясни той.

Според него моделът на партийна коалиция е приключен в България. По думите му 70 години България се управлява от партиите за сметка на нацията.

„Трябва да станеш партиен член, за да станеш директор, за да станеш държавен експерт, за да се развиваш, минаваш през партията. Докато тази логика владее обществото ни, то ще бъде управлявано от посредствеността и ще гони активните хора”, изтъкна лидерът на ДСБ.

По думите му политиката на поставяне на партийното пред националното, на кражбата от бюджета пред бизнеса и на кариеризма пред образованието доведоха до тежък протест на българските граждани.