Проверете дали някоя партия не е откраднала данните ви
ЦИК отново дава възможност за справка през сайта си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
2111291893.jpg
Снимка: Ладислав Цветков

След като приключи регистрацията на партиите и коалициите за участие в предсрочните парламентарни избори, Централната избирателна комисия отново активира възможността всеки гражданин да провери дали не е било злоупотребено с личните му данни при събирането на подписи за политическите сили.

За да проверите, трябва да посетите ТОЗИ адрес. Там въвеждате ЕГН и персонален идентификационен код. За последното ТУК трябва да въведете своите данни заедно с валиден имейл адрес.

Ако установите, че сте „подкрепили” партия, за която не сте чували или която най-малкото не бихте подпомогнали с подписа си, можете да се оплачете на Комисията за защита на личните данни ТУК.

ЦИК няма правомощия да проверява истински ли са подписите в списъците за регистрацияПри проверка в уебсайта на комисията репортерите на bTV Канна Рачева и Мария Цънцарова установиха, че са се „подписали” в списъци в подкрепа на националния референдум и на конкретен вицепрезидент

Припомняме, по време на кампанията преди президентските избори и националния референдум стотици граждани установиха, че самоличностите им са били откраднати. Въпреки това, до значими наказания и установяване на източника на валидните имена и единни граждански номера към тях така и не се стигна - или поне институциите не съобщиха официално за подобни резултати.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре