Прокуратурата предпразнично привикала и Николай Ненчев
От партията му искат ревизия на държавното обвинение
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    1
Николай Ненчев
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев за пореден път ще се яви в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура на 5 и 6 януари, съобщиха от военното ведомство.

Призовките за явяването му са били връчени ден преди новогодишните празници, става ясно от пресинформацията. По информация на bTV, Ненчев е привикан заради разследването за ремонта на МиГ-29. Той беше обвинен за това, че е нарушил интересите на руската компания производител на самолетите. Утре Ненчев ще се запознае с леко изменен текст на обвинението, което трябва да влезе в съда до 30 дни.

Тя идва съвсем скоро, след като бившият икономически министър и кандидат-президент от РБ Трайчо Трайков обяви, че отново по време на коледните празници тихомълком е бил обвинен във връзка със сделка от преди 6 години.

По отношение на двамата пресцентърът на оглавяваната от Ненчев партия БЗНС излезе с изключително остра позиция. „Все по-очевидно става, че цел на действията на главния прокурор не е защитата на правото, а формирането на репресивни практики, чрез които се цели да бъде поставена под натиск и пречупена човешката личност”, пишат земеделците.

Два пъти намеквали на Трайчо Трайков, че ще го накажат с обвинениеЕксминистърът пресметна, че статуквото ни струва по 10 млрд. годишно

Според тях призовките идват по Коледа и Нова година с цел да бъдат тормозени близките на тези „политици, които превърнаха в своя кауза реформите”.

От БЗНС настояват за „ревизия на прокуратурата и следствието в сегашния им нереформиран сталинистко-комунистически тип и провеждане на мащабно европейско разследване на българските главни прокурори по време на грандиозния посткомунистически грабеж на червената мафия от 1988 г. до днес”.

  • 1
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре