Програмата на кабинета с 902 мерки
Какво предвиждат те
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Грешка в програмата на правителството
Грешки в програмата не липсват... поне правописни. Снимка: bTV

902 мерки са записани в програмата за управление на кабинета. Сред тях за борба с неграмотността, тероризма и за продължаване строителството на магистрали.

Контрол върху монополите и решаване на проблема с миграцията са част от целите, които кабинетът си поставя. „Социални помощи вече ще се дават само на семейства, чиито деца посещават училище”, обещава вицепремиерът Валери Симеонов.

В сферата на правосъдието - от 30 септември отпадат свидетелствата за съдимост. Ще се реформира и детското правораздаване - децата да не бъдат наказвани, а превъзпитавани. И най-вече „намаляване срока за получаване на българско гражданство на година и половина-две”, както посочва зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова. Това обаче ще е само за лица от български произход.

Валери Симеонов се извини, добавката за прослужено време оставаАко правителството не изпълни програмата си за повишение на доходите, предстои „гореща есен”, заявиха синдикатите след срещата при премиера Бойко Борисов

А в социалната сфера се предвижда вдигане на минималните пенсии още веднъж през октомври на 200 лева. Безработицата у нас бележела траен спад до 6 процента. И затова, „за да развиваме конкурентоспособността на бизнеса не пречи да сключим споразумения за внос на работна сила от трети страни”, смята зам.-министърът на труда Зорница Русинова.

Образованието също е приоритет. Въпреки че борбата с неграмотността е един от акцентите в програмата на правителството, в нея самата правописни грешки не липсват. Така например в документа е попаднала думата "тероризЪма". Но още при публикуването му, от Министерския съвет се застраховаха, че пропуски не са изключени.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре