Поздравявам прокуратурата, НАП, митници и всички останали (...) това няма да е кампанийно, то ще си върви, тъй като приходите веднага се вдигнаха в бюджета, веднага се вдигна разходът на гориво от държавата. Така в Шабла премиерът Бойко Борисов коментира акцията срещу сивия сектор в горивата.

Според статистическите данни към момента, приходите от акцизи са се вдигнали с 12 на сто.

Пред журналисти по време на военно учение край морето Борисов каза, че част от влезлите в бюджета пари може да отидат за нова техника за армията.

„Ние искаме просто хората да имат нормални цени на горивата и като отиде човек да си зареди горивото да му е качествено бензина или нафтата или бутилката с газ или съответно толкова колкото плати, толкова да му налеят в резервоара”, подчерта министър-председателят.

Той заяви, че „знае доста” по отношение на акцията. „Знам доста по въпроса, тъй като вчера знаете всяка сряда правим съвещание с прокурорите и службите, едно по едно ще видите нещата излизат и това ще си продължи докато не се дисциплинират”, подчерта премиерът и анонсира подобни мерки в областта на енергетиката.

Бежанската тема

„Нашите граничари изнемогнаха. Бюджетите на МВР и гранична полиция искат 204 милиона до края на годината още. Огромни пари, това са командировки всеки ден, хора.”, заяви премиерът. По думите му заради опасността в България да влязат „хора, които не са добре дошли сред нас” е било взето решението на браздата да застанат и войници.

Според Борисов, в сегашната ситуация, Шенген остава на заден план.

„Аз многократно съм казвал: САЩ и Русия докато не се разберат по основните въпроси, тази бежанска вълна залива Европа и Европа страда. (...) И или трябва да се направи така, че тези хора или да си стоят по родните места или Европа трябва да се готви за огромна хуманитарна криза зимата.”, предупреди премиерът.