Тази кандидатура не е изненада и след като приключи процедурата в президентската институция, тя ще бъде одобрена. По този начин президентът Росен Плевнелиев коментира по време на посещението си в Австрия номинацията на бившия зам.-министър на вътрешните работи за председател на ДАНС, съобщиха от „Дондуков” 2.

От официалното съобщение става ясно, че кандидатурата е била съгласувана по време на разговора на държавния глава с министър-председателя Бойко Борисов, в рамките на проведените от държавния глава политически консултации с парламентарно представените партии.

Припомняме, на днешното си заседание правителството утвърди кандидатурата на бившия заместник на Цветан Цветанов и настоящ съветник на Меглена Кунева. Така и визитката му показва близост както с Реформаторския блок днес, така и с ГЕРБ за годините назад.

„Г-жа Меглена Кунева ми направи добро предложение за председател на ДАНС от името на Реформаторския блок”, обяви премиерът Бойко Борисов миналата седмица.

Днес Цветан Цветанов, бивш началник на Димитър Георгиев в МВР, определи новия шеф на агенцията като „безупречен, изключително отговорен професионално към работата си”.

Лидерът на ДПС Лютви Местан също се изказа положително за номинацията.