Премиерът за отклонения полет: Имаме прекрасни отношения с Иран
На въпрос дали коментарите в България относно тази промяна в полета са пресилени, премиерът отговори, че „завистта в България започва да става характерна черта”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    6
2111509952.jpg

„Аз бях от първите, които отидоха в Иран, прекрасни отношения имаме с тях. Мисля, че обяснението, което дават към момента, че са ни сменили кацането от едно на друго летище го е предизвикало” – така премиерът Бойко Борисов коментира отклоняването на правителствения самолет от въздушното пространство на Иран.

Днес стана ясно, че самолетът с официалната ни делегация за Саудитска Арабия не е бил допуснат да прелети над територията на Иран снощи и затова се е наложило прелитане над Ирак.

Неофициално: Ирански изтребители прехванали правителствения самолетСпоред експерт е невъзможно екипажът да е излетял без дипломатически разрешения

На въпрос дали коментарите в България относно тази промяна в полета са пресилени, премиерът отговори, че „завистта в България започва да става характерна черта”.

„Има хора, които завиждат, има такива, които ги дразни, че държавата върви добре”, допълни Борисов.

„Моята политика винаги е била за мир, никога срещу трета държава. Всички знаят, че сме приятели и с Катар, и с Обединените Арабски емирства, и с Иран, и с Турция. Така че – завист”, каза още премиерът.

Той е категоричен, че стабилността у нас е направила държавата ни по-атрактивна за инвестиции от страна на Саудитска Арабия.

Борисов в Саудитска Арабия: Имаме много да наваксваме в отношениятаЦелта на визитата е да развие отношенията между двете страни в области от стратегическа важност, както и да насърчи партньорство в различни сфери от взаимен интерес

„Аз съм оптимист. Престолонаследникът има големи амбиции в България максимум инвестиции да докарат”, коментира премиерът.

Той допълни, че правителството на Саудитска Арабия ще помогне на страната ни да получат сграда, в която да бъде отворено българско посолство.

„България винаги е работела за мир в региона, защото ако в този регион има войни, бежанците идват в нашите бежански лагери. Колкото по-бързо мирният процес настъпи, толкова по-добре за Европа”, каза Борисов.

  • 4
    6
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре