„Не може да осигуряваме възможност да се краде повече” – така премиерът Бойко Борисов коментира скандала с исканата оставка на шефа на Здравната каса Камен Плочев.

По-рано през деня стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев е поискал оставката на управителя на Националната здравноосигурителна каса проф. Камен Плочев. Причината е писмото на професора до парламента, в което се посочва, че НЗОК дължи на чужди здравни фондове над 271 млн. лв.

„Не може да вкарваш актуализация на бюджета на Здравната каса, и то за 200 млн., без преди това да си минал през министъра си, правителството си, без да видиш с какви пари разполага бюджетът”, категоричен е Борисов.

Той допълни, че кабинетът е осигурил милиарди левове за здравеопазването. „Все някак си в един момент Здравната каса излиза и има дупка”, допълни премиерът.

На въпрос дали подкрепя искането на Ананиев за оставка на Плочев, Борисов отвърна: Всеки министър трябва да си довежда екип и да може да работи с тези хора. Той каза, че Плочев е доведен от предишния министър на поста Николай Петров.