Премиер и министри се връщат в НС, депутати си тръгват
Ще видим ли Борисов, Кунева и Лукарски като народни представители?
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    0
Бойко Борисов в оставка
Снимка: bTV

Оставката на кабинета „Борисов” доведе до рокади в Народното събрание. По Конституция, след освобождаването им, всички министри имат право да се върнат на депутатските банки.

Така от НС си тръгват 12 депутати, а на тяхно място се връщат премиерът и министрите.

Завръщането на Борисов в народното събрание ще изхвърли от банката й Анна Александрова. Която не беше разговорлива по темата.

Кой кого заменя в НС
Снимка: bTV

Освен нея местата си на банките ще отстъпят Румен Желев, Иван Стойнов и Руслан Тошев. Вместо тях групата на ГЕРБ ще подсилят отново министрите Василева, Московски и Лиляна Павлова. До дни Красен Кралев, Вежди Рашидов, Десислава Танева и Румяна Бъчварова също трябва да се завърнат в парламента.

Почернени майки искат справедливост пред Съдебната палатаПовод за протеста стана намалената присъда на моторист, убил момиче на пешеходна пътека

Нели Петрова е сред отиващите си депутати. Тя нашумя с борбата си за правата на пешеходците, след като нейната дъщеря Лора беше прегазена от моторист на пешеходна пътека: „Никой не е вечен и никой не се е родил депутат. Ще ми липсва каузата, която започнах, но се надявам, че в следващия парламент ще има свестни хора, които да я продължат”

Кой кого заменя в НС
Снимка: bTV

Рокадите ще обхванат и групата на реформаторите. На банките ще седнат Божидар Лукарски, Меглена Кунева, Николай Ненчев и Петър Москов.

Кой кого заменя в НС
Снимка: bTV

Настимир Ананиев напуска събранието: „Всяко начало си има и край, аз продължавам да си работя по своите теми, политически активен съм и съм зам.-председател на „България на гражданите”.

Независимо от това кой си тръгва и кой се връща, работните дни на този парламент ще са много малко заради предстоящата дълга коледна и новогодишна ваканция.

  • 5
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре