Правната комисия реши да не решава за резултатите от референдума
Чака се становището на ВАС дали референдумът ще има задължителен характер
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    8
Президентски избори 2016
Снимка: Ладислав Цветков

Депутатите от правната комисия не приеха да обсъдят резултатите от референдума. С 6 гласа "за" и 11 "против" народните представители отхвърлиха внесеното от ГЕРБ проекторешение.

Депутатите обсъждат какво да правят с резултатите от референдумаПарламентът няма да има време да промени Изборния кодекс... освен ако Румен Радев не му даде

От "Атака", "БСП лява България", ДПС и Реформаторския блок посочиха, че преди да бъде обсъдено такова проекторешение трябва да се изчака произнасянето на Върховния административен съд дали референдумът има задължителен характер. Освен това според депутати от опозицията разглеждането на проекторешението е закъсняло, защото предложените срокове в него са изтекли и първо трябва да бъдат актуализирани.

Проекторешението ще бъде включено в седмичната програма на Народното събрание като точка първа утре, съобщи председателят на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ). Затова според него е трябвало ресорната комисия да излезе с доклад.

Предложението на ГЕРБ е 43-тото Народно събрание да подкрепи въвеждането на мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура, задължителното гласуване и намаляването на субсидията за партиите на 1 лев за действителен глас. 

  • 0
    8
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре