Правителството на Бойко Борисов оттегли кандидатурата на Нина Ставрева за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие в понеделник. Предложението до президента и до Съвета на директорите на финансовата институция бе направено от кабинета „Орешарски” в оставка на 28 юли 2014 година. Ставрева бе шеф на политическия кабинет на Пламен Орешарски.

Именно отмяната на това назначение накара вчера финансовия министър Владислав Горанов да отрича, че новата кандидатура е управителят на БНБ Иван Искров. Той коментира още, че Ставрева е близък до обкръжението на Пламен Орешарски човек, предложена в последния. Министърът разкритикува решението на експермиера и посочи, че когато ГЕРБ са излезли от властта, членовете на партията са напуснали заеманите постове.

Премиерът Бойко Борисов също отрече да търси „спокоен пристан” за Искров като вид компенсация за очакваната от него оставка. В профила си във Фейсбук той написа, че го уважава, но „няма поводи за притеснение относно спекулациите, които се пуснаха в публичното пространство”.