Министър-председателят Пламен Орешарски издаде заповеди за назначаването на Сабрие Сапунджиева за заместник-министър на правосъдието и на Мирослав Мазнев за заместник-министър на регионалното развитие, съобщиха от правителствената информационна служба.

Сабрие Сапунджиева вече е заемала този пост в периода 2005-2009 г. От 2011 г. е заместник-председател на ЦИК. Била е също член на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, секретар на президента по юридическите въпроси, член на ЦИКМИ и на ЦИК.

Мирослав Мазнев oт 2012 г. е директор "Инвестиционни проекти" при "Главбулгарстрой холдинг" АД. Преди това е бил прокурист на "Галчевинженеринг груп" АД, управител на "Булсор инвест" ООД, директор "Строителство" при "ИСА 2000" ЕООД и др.

Сред по-големите обекти, за които е отговарял, са Лот 2 на АМ "Струма", Лот 4 на АМ "Тракия", Лот 22А по Транзитни пътища V "ПВ Церово-Винеградец-Велинград-Юндола", изграждането на инфраструктурата на индустриални зони в Стара Загора, Бургас, Свиленград, на главния водоснабдителен тръбопровод в Свищов.