Поръчката за тол системата тръгна отново… и спря
Нова жалба в КЗК ден след като процедурата тръгна отново
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Магистрала - пътища - 3
Снимка: Ладислав Цветков

Броени часове след като възобновяването на обществената поръчка за тол системата скара бъдещия президент Румен Радев и управляващите, спорният търг беше отново спрян. Причината – нова жалба в Комисията за защита на конкуренцията.

Това стана ясно в последния ред от официалното съобщение на регионалното министерство по повод срещата на ресорния министър Лиляна Павлова с Румен Радев.

Двамата обсъдиха рестарта, след като вчера вечерта генералът публично изрази недоволството си от възобновяването на поръчката на 29 декември – въпреки ангажимента на премиера Бойко Борисов да не се започват нови процедури или, при неотложност, те да бъдат консултирани с бъдещия държавен глава. Министър-председателят в оставка разпореди Павлова да обсъди ситуацията с Радев.

Румен Радев атакува обществена поръчка за 200 млн. лвОт АПИ отговориха - не нарушавали премиерската забрана за нови търгове, възобновили стар

От АПИ обясниха действията си по обществената поръчка за 200 млн. лв с това, че тя всъщност не е нова и освен това данъкоплатецът няма да плати от джоба си – а парите за изпълнителя ще дойдат по-късно от приходите от тол системата.

Малко след МРРБ, от пътната агенция прецизираха ситуацията около новата жалба. Тя е дошла на 30 декември – ден след възобновяването на процедурата и определянето на нови срокове за оферти, до 5 януари.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре