Политическите консултации при президента продължават
Той ще се срещне днес следобед с представители на БСП
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Президентство
Снимка: iStock

Политическите консултации при президента Росен Плевнелиев продължават – днес той ще приеме на „Дондуков” 2 представители на БСП, следа като вчера се срещна с лидера на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов и зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

Росен Плевнелиев в началото на консултациите: От вчера сме в политическа кризаЦелта на разговорите на „Дондуков” 2 е политическата криза да не прерасне в парламентарна, уточни президентът

Срещата със социалистите е предвидена за късния следобед, а следващата седмица консултациите ще продължат и с другите партии в парламента.

След разговорите вчера с президента премиерът в оставка призова настоящия държавен глава и новоизбраният президент Румен Радев да направят заедно служебен кабинет.

След консултациите с всички парламентарно представени политически формации президентът по закон трябва да даде мандат за съставяне на правителство - по ред на ГЕРБ, БСП и избрана от него партия.

И ГЕРБ, и БСП вече обявиха, че не желаят да съставят ново правителство в рамките на този парламент

До политическата криза се стигна, след като премиерът Бойко Борисов подаде оставка заради загубата на Цецка Цачева от Румен Радев на втория тур на президентските избори.

Силата да бъдеш информиран, bTV Новините
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре