„Като наближат избори всички започват да се правят на мъже. Аз, честно да ви кажа, по-лошо от завистлив мъж няма. Моята съдба, за съжаление, така се нареди последните години, че все някакъв мъж има, който да иска да прилича на мене”. До този извод стигна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пред журналисти в парламента той заяви, че му е омръзнало от цялата „плеяда кандидати” за какво ли не. „Завиждат ли, броят ли ми, не мога да ги разбера. Искат да ми влязат в обувките, да са като мен”, смята Борисов.

Лидерът на БСП Сергей Станишев преди дни го покани на дебат. Борисов обаче отклони предложението. „Първо Станишев да каже какъв ще бъде. Ако ще е премиер - да се явява на дебат за премиер, но той дезертира от тази позиция, въпреки, че преди 4 г. твърдеше, че е най-подготвеният. Второ, ние имаме водач на листата за евродепутати. Той ще ли е водач на листа, ще ли е евродепутат, какъв ще е? В името на какво да дебатираме? Ние сме първа политическа сила, той открадна изборите и си направи правителство”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Евентуален дебат, по думите му, ще предизвика изказвания на Станишев, които щели да бъдат „дрън-дрън”.

Борисов предрече, че държавен фонд „Земеделие” ще е бомбата, която може би ще свали правителството, защото „там злоупотребите са огромни”. Той коментира и поисканата от ГЕРБ оставка на здравния министър Таня Андреева. „Отдавна съм спрял да обръщам внимание какво говори министър Андреева. Навремето знам какво говореше, като идваше в централата на ГЕРБ, за да стане шеф на „Шейново”. Тогава помня какво говореше”, каза Борисов.

„При този „растеж”, при тази събираемост от приходните агенции те искат да раздадат пари за Великден само от парите на работещите хора и на базата на кредити”, коментира лидерът на ГЕРБ по повод решението на кабинета да раздаде великденски добавки на пенсионерите.