Широк периметър на действие пред Патриотичния фронт очерта под формата на приоритети лидерът на НФСБ Валери Симеонов от парламентарната трибуна на 43-то Народно събрание.

Сред основните задачи на политическото обединение с ВМРО са премахване на монопола на НЗОК, приемане на спешни мерки за разбиване на картела във фармацевтиката и понижаване на цената на лекарствата.

Законодателни промени, които да облекчат малките и средните предприятия, дългосрочна национална стратегия за туризма, ефективно усвояване на евросредствата, замразяване и понижаване на цената на електроенергията, са сред другите приоритети на ПФ.

В областта на бюджета и финансите ПФ ще работи за разследване на причините и виновните за банковата криза, плосък данък за бизнеса и прогресивно семейно подоходно облагане, намаляване на партийните субсидии, като се ограничи субсидията за отделните партии до определен таван, пресичане на практиката майчинството да се превръща в доходен бизнес.

Според Симеонов е необходима цялостна образователна реформа. Сред основните му предложения на ПФ са въвеждане на изпит по български за всички деца, навършили 6 години, изучаване на дисциплината "патриотизъм", военно обучение в средния образователен курс.

ПФ иска и драконовски мерки срещу еконарушителите. Формацията предлага да има промени в избирателния закон, въвеждане на задължителното гласуване и премахване на изборните манипулации в секциите в Турция, каза Симеонов. ПФ смята, че трябва да бъде възстановена и наборната служба.

Политическата формация ще търси съгласие и единодействие с всички сили от 43-то НС за ограничаване на влиянието и отстраняване от властта на етническите партии, декларира Валери Симеонов.