Петър Москов няма да участва в служебен кабинет
В началото на новата седмица министърът в оставка ще бъде разпитан в столичното следствие
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    6
петър москов, москов
Снимка: Ладислав Цветков

Здравният министър в оставка Петър Москов заяви, че не би участвал в служебен кабинет. По думите му, за да има промяна е нужно политическо мнозинство.

В студиото на „Тази неделя” той посочи, че в идните месеци планира да работи за подсилване и укрепване на Реформаторския блок, който заедно с „един силен ГЕРБ” да създаде силен дясноцентристки фронт, който да се противопостави на БСП и ДПС.

Бойко Борисов: Който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ!Те си ги знаят, ще има време да си говорим, отговори премиерът в оставка на въпроса кои са „агнешките главички”

По повод новата политическа инициатива на Радан Кънев Москов посочи, че няма да е част от него и е „ контрапункт на това на всеки 2 години всеки да си прави нещо ново и различно”.

В началото на новата седмица министърът в оставка ще бъде разпитан  в столичното следствие. Той ще отговаря на въпроси, свързани с финансовата част на двете дарения на ваксини от Турция. Той е категоричен, че преди две години е бил защитен държавния  и националния интерес, гарантирайки имунизационния календар.

Разпитват здравния министър в оставка заради бартера на ваксини с ТурцияbTV научи от свои източници в прокуратурата, че Петър Москов ще бъде обвинен

По повод финансовата част на дарението Москов посочи, че България е дарила ваксини за малко над 300 хил. лв., а е получила дарение на стойност малко над 3 млн. лв. Единствените губещи бяха определи фармацевтични фирми, които втори път не се явиха на търг.

Той отново отхвърли всякакви тези за опасност на ваксините и заяви, че по никакъв начин не е имало съмнение в качеството и ефекта им.

 По повод твърденията на ген. Атанас Атанасов, че представители на РБ са се цанили за министри при Борисов преди да се подпише дори споразумението за управление, Москов коментира, че това не е вярно. „Наско Атанасов няма как да знае тези неща първо. Моето име до последно не е е било в разговори. Имаше списък от страна на РБ с министри, в който аз не бях. В последния момента нещата се промениха и моето име застана на масата излязох от преговорите”, каза той.

Още за успехите и недовършеното в мандата на здравния министър вижте във видеото:

  • 4
    6
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре