Петър Курумбашев: Очевидно в България не приемаме еднополовите бракове
Евродепутатът посъветва търсещите случаи на сексуално насилие да се обърнат към сем. Макрон
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 12
    0
Петър Курумбашев
Снимка: Ладислав Цветков

Френското и белгийското общества считат за нормални неща, които у нас не бихме възприели и не сме задължени да ги приемаме чужди ценности, европейската толерантност трябва да изразява в това никой да не се държи като ментор на другите. Това е мнението на евродепутата от ПЕС/БСП Петър Курумбашев във връзка със скандалите на сексуална тематика през последните месеци.

„Някой се е объркал, че ако ние трябва да имаме унифицирани правила – за общо движение на стоки, услуги, за общо трудово законодателство, за обща социална защита… Какво правим до 7 ч. и след 7 ч. има разлика”, коментира той в студиото на "Лице в лице" и даде пример със склонността на германците да вечерят рано и на гърците да правят същото в късен час, като заяви, че не може да накараш едните да се държат като другите.

Как Истанбулската конвенция ще помогне на жертвите на насилие? Документът получи подкрепа от неправителствени организации

По отношение на еднополовите бракове той беше по-директен: „Дори в САЩ има щати, които разрешават тези бракове, има и щати, които не ги приемат. Абсолютно същото е в ЕС. Ние очевидно принадлежим към държавите, които не ги приемат”.

Според него вълната от обвинения в сексуален тормоз по света днес са „психоза, истерия”. Именно така той вижда и твърденията на френска евродепутатка, че в промоционалния клип за европредседателството шегата с обратния начин на кимане у нас всъщност се разбира само като „Не” значи „Да”: „Бих й препоръчал да се фокусира върху сексуалния тормоз, упражнен върху 16-годишния Макрон от 39-годишната Бриджит, докато е била женена”.

Вижте още във видеото!

  • 12
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре