Има риск между 1,5 и 3 млрд. евро по европрограми да бъдат спрени. Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя предрече, че следващата програма, след ОП „Регионално развитие”, която ЕК ще е атакува, е „Конкурентоспособност”. По думте й и при селските райони ситуацията е критична.

Според Павлова бюджетът няма да издържи, а сумата може да достигне до 3 млрд., колкото е и новият заем, който правителството се кани да вземе.

„Вчера отидох в комисията по бюджет, надявайки се, финансовият министър да каже как ще ги похарчим тези пари”, заяви Павлова и подчерта, че не е останала доволна от отговора.

Тя не скри, че нередности има във всеки един проект, във всяка една държава и всяка програма. Нередности имало и по време на нейното управление като министър. „На мен ми казаха: Вижте, има проблем. На тях директно им спират парите”, заяви Павлова.

Тя увери, че опозицията ще атакува кабинета, докато той не подаде оставка. „Не искаме властта на всяка цена, но държавата е на път да се срине”, заяви Лиляна Павлова.