Соломон Паси няма да е кандидат за кмет на София. Това съобщи съпругата му – Гергана Паси, чрез отворено писмо, което публикува в профила си във Facebook.

"В нашето семейство такива решения са възможни само, ако "семейният съвет" ги подкрепи. Нещо, което едва ли ще се случи", заяви бившият министър.

В събота лидерът на "Движение България на гражданите” (ДБГ) и вицепремиер от квотата на Реформаторския блок Меглена Кунева съобщи, че кандидатурата на ДБГ за столичен кмет ще е Паси.

Ген. Атанас Атанасов, депутат от РБ, обяви, че кандидатурата е неприемлива и в случая "се търси работа на човека, а не човек за работата".

Лидерът на ДПС Лютви Местан пък каза, че партията му би подкрепила кандидат като Соломон Паси.

Ето и цялото писмо на Гергана Паси:

"Нека започна от това, че репликата Ви, г-н Атанасов, че някой "търси работа на Соломон Паси", беше онази капка, която преля чашата рано сутринта. (Една майка развива особен рефлекс към несправедливостта с раждането на всяко следващо дете).

Реформаторите, г-н Атанасов, са хората, за които моето семейство и мнозина от нашите приятели гласуваме години наред - с все по-угасваща надежда, че модерността и реформаторският дневен ред ще стане дневен ред на държавата, а толерантността - норма, която следваме и проповядваме.

И затова ми стана смешно, когато Вие, г-н Атанасов (Вие не плащате заплатите в моето семейство, но пък то плаща Вашата) - допуснахте, че някой дирел работа за Соломон.... Хората, които го познават и са работили с него, знаят, че неговата заетост и продуктивност са пословични и нарицателни. Трудно мога да се сетя (разбира се, аз съм пристрастна:) за друг човек, който работи, дори когато спи, така че, моля Ви, не му търсете работа ....

И така: Защо нациите се провалят? Защото лидерите им чуват само себе си...

Което важи и за партиите.

А иначе - в нашето семейство такива решения са възможни само, ако "семейният съвет" ги подкрепи. Нещо, което едва ли ще се случи... Въпреки цялато ни уважение към Меги Кунева и структурата на ДБГ, която реши да прояви въображение и "out-of-party box" мислене".