Министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин е отличникът на правителството и е най-добрият министър, защото може да управлява добре. Това каза днес в Бургас лидерът на АБВ Георги Първанов.

„Той е отличникът на правителството. Той е най-добрият министър. Калфин знае и може да покаже как да се управлява добре”, допълни той.

По думите му, АБВ ще се представи добре и убедително на местните избори. Лидерът на партията не се ангажира с конкретна бройка на подкрепени или издигнати от АБВ кметове, които ще спечелят местните избори, но обяви, че партията подкрепя, издига или работи за успеха на определени кметове в коалиция с други партии за конкретните кандидатури за кметове в страната.

Първанов похвали бургаския кмет Димитър Николов (ГЕРБ), като подчерта, че не може да се говори негативно за всичко, направено от него, но в същото време остават въпросите каква е цената на постигнатото и дали не е възможен и по-добър резултат.

Според лидера на АБВ, бъдещето е в консолидацията и затова политическата сила може например да застане зад кандидат, който е издигнат от БСП. В същото време, стана ясно от думите на Георги Първанов, „има две големи партии, няма да кажа кои са, които се опитват на всяка цена да монополизират кметове”.