Депутатите отхвърлиха предложението на лидера на „Атака” Волен Сидеров за изслушване на премиера Бойко Борисов, на министъра на отбраната и този на външните работи по повод посещенията в България на държавния секретар на САЩ-Джон Кери, външния министър на Великобритания Филип Хамънд и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Тези посещения бяха съпътствани с пълна дезинформация. Не се разбра защо точно са дошли тези господа, останаха догадки, предположения и анализи, които не се базират на ясни факти. България се готви да даде натовска база на нос Шабла, посочи Сидеров.

Той заяви, че „Атака” е против това и е внесла проекторешение, с което настоява Народното събрание да вземе решение за недопускане на база на НАТО на българска територията. Имаме предположение, че тези три посещения са предизвикани от желанието България да бъде въвлечена във военни действия, обяви Сидеров.

Депутатите обаче отхвърлиха това предложение на лидера на Атака, като от общо 173 депутати, които гласуваха, "за" бяха 48, "против" бяха 88, а 37 се въздържаха. Сидеров, отново взе думата и поиска прегласуване, тъй като, по думите му, става въпрос за съдбата на България. Ако утре, вашите избиратели ви питат какво си говори премиерът с Кери, какво ще им отговорите, запита той депутатите в зала.

След прегласуването предложението на Волен Сидеров отново не мина, като този път "за" бяха 51 народни представители, 90 бяха "против" и отново 37 се въздържаха.