Определени политически формации и определени държавни структури участват в много сериозен сценарий за дестабилизация. Така заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира акцията в Костинброд.

На извънредна пресконференция във Велико Търново той се извини на българите за това което им се причинява и което наблюдават. Цветанов коментира, че Прокуратурата е трябвало да съобщи информацията вчера, а не в деня преди изборите.

Тази агресивност се дължи на тези политически формации, които знаят, че ще изгубят изборите, коментира той и обърна внимание на това кой е провел поръчката - служебното правителство или правителството на бившия министър-председател - каза Цветан Цветанов.

По-късно през деня от партията обявиха, че сезират Централната избирателна комисия, Върховна касационна прокуратура и Софийска градска прокуратура, за това, че „в деня за размисъл, една медия и един журналист си позволиха да извършат набедяване в извършване на престъпление спрямо Политическа партия ГЕРБ”.

От пресцентъра на партията заявиха, че е недопустимо да се изнася информация по слухове и предположения от Николай Бареков и журналисти от ТВ 7 и Интернет изданието BNews.bg, и да се правят внушения от националния ефир. Това според съобщението на партията е набедяване и грубо нарушение на изборното законодателство, както и на етичния кодекс на българските медии.

От ГЕРБ посочиха още, че в деня за размисъл на 11 май 2013 г. след 01.00 ч. по ТВ 7 е било излъчено повторение на телевизионно интервю с председателя на БСП Сергей Станишев, което е грубо нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс свързани с предизборната кампания и с деня на размисъл.

На основание чл.149 от Изборния кодекс внасяме жалба, за да бъде извършена проверка и да бъде установено дали е извършено нарушение на изискванията на чл.133, ал.6 от Изборния кодекс, заявиха от ГЕРБ.

Партията настоява да се извърши проверка и да се установи дали не е извършено престъпление от горепосочените журналисти. „Настояваме ЦИК да се произнесе публично и незабавно по горепосочените факти и обстоятелства. Настояваме и органите на прокуратурата да се произнесат незабавно“, се казва още в жалбата до Централната избирателна комисия, до Върховна касационна прокуратура и до Софийска градска прокуратура.

  • Нито едно доказателство Желязков да е виновен за аферата "Костинброд"
  • Прокуратурата се съгласи, че никой не е виновен за аферата "Костинброд"
  • Единственият обвиняем по аферата "Костинброд" Росен Желязков не е виновен
  • Делото за аферата „Костинброд" - на финалната права
  • СГС заседава по делото за аферата „Костинброд”
  • Служител на костинбродската печатница: Прокуратурата показваше бракувани бюлетини
  • Съкратен процес за костинбродските бюлетини
  • Случаят "Костинброд" - обратно в прокуратурата
  • СГП протестира срещу връщането на делото "Костинброд"
  • Съдът спука прокурорския балон "Костинброд"