Оставката на премиера Бойко Борисов е малко като отрязване на опашката. Това каза в предаването „Тази неделя” по bTV бившият министър на образованието проф. Тодор Танев.

Според него така Борисов се е опитал ловко, с един жест, да изреже по-голямата част от негативите от управлението. Танев е убеден, че ГЕРБ ще има място, и то съществено, в следващия парламент. В последните 2 години не беше се родила алтернатива на Борисов, изтъкна Танев.

Стилът на Борисов на водене на политиката е винаги да управлява времето, изненадва хората. Да направиш пръв хода, ти дава определени преимущества, смята бившият министър.

Той обаче не пожела да даде оценка на втория кабинет „Борисов” с аргумента, че различните министерства са били успешни по различен начин.  

Според него новият проект, лансиран от лидера на ДСБ Радан Кънев, не може да е радикално нов, въпреки че се появяват такива елементи, ако няма друго освен протеста в себе си.

Цялото устройство в последните 27 години се върти около въпроса за властта, а това означава най-много до края на мандата, а той често и не може да бъде взет, изтъкна Танев. Новите истински партии в Европа са отвъд мандата. Този, който успее да хване времето след това, успява да се задържи на власт и по време на мандата. Става дума за добри политики, а не за удържането на власт, отбеляза още бившият министър.