От група „Вермахт” до Вермахта: Нов скандал с кадър на „Обединени патриоти”
Петър Харалампиев твърди, че е фен на бандата, а не на нацистката армия
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
Петър Харалампиев
Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев се забърка в скандал, след като агенция БГНЕС разпространи негова снимка, на която носи тениска с надпис „Вермахт”. Така са се казвали въоръжените сили на Третия Райх, но същото име носи и американска траш метъл група. Твърденията на кадъра на „Обединени патриоти” е, че той е симпатизант именно на бандата.

На снимката Харалампиев е с четирима други мъже. Един е с фланелка на ВМРО, вижда се и знаме на организацията.

Във „Фейсбук” той отговори на критиците с… музикален поздрав (песен на група „Вермахт”) и следното съобщение: „Аман от неразбиране, глупости и небивалици!?! Та по този повод ето едно поздравче до всички ценители на тежката музика с това яко, здраво рок парче на североамериканската култова, ъндурграунд, тежка рок банда от Орегон – правеща готина кросоувър музика още от средата на 80-те години на миналия век ! Да живее готината музика и свободата- правете любов, не война!”

Логото на американската траш банда обаче е доста различно от готическия шрифт на фланелката, над който има и надпис на немски. Орелът в дъното на композицията също препраща към символи от периода 1933 г. - 1945 г.

По повод този случай зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки коментира лаконично, че вече стигаме твърде далеч с коментарите кой каква музика слуша и кой какви фланелки носи.

Група Вермахт

ДАБЧ е на подчинение на вицепремиера Валери Симеонов, който е лидер на друга част от „Обединени патриоти” – НФСБ.

Иво Антонов, станал известен с хитлеристкия поздрав, отново е на работаВоенният министър Красимир Каракачанов го защити

Преди няколко месеца шефът на дирекция „Социална политика” в оглавяваното от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов ВМРО Министерство на отбраната беше призован да напусне поста си заради снимка пред нацистки танк с протегната за поздрав дясна ръка. В крайна сметка обаче той не се оттегли.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре