Четири инициативни комитета обявиха, че сливат медийните си пакети. Вчера пред bTV председатели на инициативни комитети признаха, че са регистрирали няколко кандидатпрезидентски двойки и комитети за референдума. Всеки комитет получава по 40 хил. лв. за агитация от държавния бюджет.

Лицата на контрапротеста от 2013 г., които подкрепяха тогавашния премиер Пламен Орешарски, днес отново седнаха един до друг, за да обявят, че сливат медийните си пакети.

Пред bTV обявилия се за граждански лидер Ангел Гаджев заяви, че управлява медийни пакети на стойност 280 000 лв. След като ви показахме неговите признания, че стои зад няколко кандидат-президентски двойки и комитети за референдума, общественият ресурс се е стопил до 160 хил. лв.

Гаджев разясни твърдението си, че е част и от широкия инициативен комитет за издигането на Румен Радев за президент. „БСП – район Сердика дадоха това предложение, аз съм предложен да участвам в разширения инициативен комитет”, каза той.

Преди Радев, Гаджев е участвал в номинирането на Таско Ерменков за кандидат-президент на БСП, но поясни, че той не е член на столетницата, а на БКП.