Областният управител на София отказа да подаде оставка за сделката с „царските конюшни”
Междувременно премиерът Бойко Борисов сезира прокуратурата с искане да извърши цялостна проверка по случая
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    1
Веселин Пенев
Снимка: БГНЕС

Областният управител на София Веселин Пенев отказа да подаде оставка заради сделката с „Царските конюшни”. По думите му назначената проверка няма да открие нито едно нарушение в процедурата.

„До момента, в който няма установено нарушение, а аз съм 1000% сигурен, че няма как да бъде установено такова, аз оставка няма как да подам, нито ще я подам”, категоричен е Пенев.

Той определи казусът с „царските конюшни” като политически. „Не мога да не припомня на Корнелия Нинова за хиляди други сделки с личното нейно участие”, допълни Пенев.

Правителството хвърли цялата вина за царските конюшни върху областния управителТри министерства запазват сградите си в имота, променена е собствеността само на земята

Към искането за оставката на Веселин Пенев се присъединиха и Патриотичния фронт.

Междувременно премиерът Бойко Борисов сезира прокуратурата с искане да извърши цялостна проверка на всички факти, обстоятелства и лица, свързани с осъществената сделка за конюшните.

По-рано ГЕРБ поискаха Пенев да напусне поста си, а БСП настояха за оттеглянето и на вицепремиера Румяна Бъчварова, тъй като тя, според левицата, е знаела за плановете за продажба.

Управляващите свързаха сделката с ДСБ

Цветан Цветанов направи в свое изказване в НС връзка между ДСБ и купувача на конюшните Янко Иванов. Той  върна лентата назад и разказа, че през 2011 г. братът на Иванов - Красимир Иванов, като потенциален кандидат за кмет на Варна от ДСБ, възпрепятствал МВР по криминален случай.

"Започнаха политическите атаки от Иван Костов, от ДСБ към мен, че политически съм ударил потенциалния кандидат за кмет през 2011 г.", коментира Цветанов.

От Реформаторския блок запазиха пълно мълчание.

  • 0
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре