„Ще кажа да направят едно нормално меню за Авиоотряд 28, да не дразнят хората. Но няма и да е другата крайност - пръжки, сланина, домашна ракия или туршия”. Това заяви в сряда транспортният министър Ивайло Московски, ден след като премиерът Бойко Борисов призова поръчката на екзотично меню да бъде спряна.

"Не е съгласувано с мен, за пръв път научавам, че има такива храни в Авиоотряда. Спряхме поръчката, ще поръчаме някакви нормални неща там. Такъв кетъринг си е вървял сигурно десетки години, но са го писали примерно морски дарове, не е било разбито, и сега като е разбито се вижда, че има някакви неща, които дразнят хората. Нали не вярвате, че аз се занимавам с кетъринга на Авиоотряда, нямам представа", заяви Московски.

В „Тази сутрин” по-рано днес журналистът и писател Григор Лилов заяви, че екзотичното меню на борда на правителствения Авиоотряд 28 е едно и също поне от 2005 г. насам. Той цитира документи от обществените поръчки за кетъринга във въздуха от последните десет години.

"Точно заради предния ни мандат, понеже писахте глупости, че Борисов ял по два килограма фъстъци, като летял с Авиоотряда, премиерът още от началото на мандата каза, че не желае абсолютно никакъв кетъринг да ползва и не е ползвал. Дето се вика, по една-две ябълки е ял, докато е летял", смята Московски.

Той заяви, че няма да има последствия за ръководството на Авиоотряд 28: "Какви последствия да има? Те са правили нещо десетки години”.

"Аз контролирам други неща – законодателството в сектора, наредбите, не менюто в самолета. Това е смешно", обясни Московски.