Новият политически сезон ще е под знака на европредседателството
Опозицията ще иска оставката на правителството
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
председателство
Снимка: БГНЕС

След броени дни започва първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Още от 11 януари София ще посрещне Европейските лидери – председателят на Еврокомисията Жан Клод Юнкер, на Европейския парламент Антонио Таяни и на Европейския съвет Доналд Туск.

Бюджетът на ЕС, сигурността, миграцията, Шенген, Западните Балкани и дигиталната икономика ще са основните панели по време на първото пленарно заседание.

„Това, което ще искаме да излезе от нас като послание – реформата в Шенген е важна, неминуема, но тя не може да се случи без да вземе мнението, опита на държави като България, които са и външна граница и спазващи всички критерии”, коментира ресорният министър Лиляна Павлова.

От опозицията подкрепят председателството, но ще открият новия политически сезон с вот на недоверие към кабинета.

Деница Златева за европредседателството и Турция: Това ще е сложен балансСпоред нея внасянето на вота на недоверие точно след поемането на европредседателството не е проява на лош вкус. Тези шест месеца не могат да бъдат някакво алиби да си затворим очите

"Няма как да приема обвинения, че едва ли не се опитваме да саботираме председателството. Тези шест месеца и председателството не могат да бъдат някакво алиби да си затворим очите за всички процеси, които текат във вътрешнополитически план", категорична е Деница Златева, която също се занимаваше с подготовката по време на служебния кабинет.

Реалният ефект и дефектите на председателството ни след броени часове ще станат ясни.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре