Лидерът на „Атака” Волен Сидеров се самоопредели като „отговорен и последователен човек”, след като сам обяви, че гласът на „Атака”, осигурил кворум за провеждането на днешното заседание на Народното събрание, е неговият.

„За разлика от тук седящите 97 депутати от ГЕРБ, аз съм отговорен и последователен човек,” посочи той от парламентарната трибуна.

„Това ли е вашата представа за парламентаризъм – да провалите заседание, на което присъстват президентът и посланиците на вашите държави партньори?” попита Волен Сидеров.

Упрека му за отношението към дипломатическите представители бе изненадващ, предвид поведението на „Атака” на първото заседание на новия парламент, когато депутатите от партията демонстративно седнаха по местата си по време на европейския химн, а в речта си самият Сидеров нарече посланиците „дебелобузи чичковци”.

„Когато си лидер, трябва да имаш характер, а не да се криеш като мишок,” заяви още Сидеров.

„Ще трябва да познаете страданието на тези, които са управлявали с кражби и измами. Аз приемам тази тежка но много отговорна задача - ще се види какви огромни злоупотреби се крият зад прерязаните лентички,” каза още Волен Сидеров към ГЕРБ.

„Вие правите евтини трикове за саботаж на парламентаризма, а „Атака” е гарант за контрол на управлението. „Атака” спря вашия път към властта, знам че много ви е яд и си личи озлоблението ви,” продължи той обръщението си към народните представители от ГЕРБ.
„Българският народ ме натовари с отговорността да извадя от властта една клика, с която ще се заеме прокуратурата. В ГЕРБ властват кръгове, които действат с поръчки и дори мокри поръчки, но не ме е страх,” категоричен бе Сидеров.

Въпреки че осигури кворума за заседанието, лидерът на „Атака” даде заявка, че депутатите от партията му няма да подкрепят кабинета „Орешарски”. „Нашата политика ще бъде позиция, ще проявяваме активност в законодателството по най-наболелите проблеми. Имаме критики и към структурите, и към състава на правителството,” заяви още Сидеров.

  • Министерският съвет назначи 9 областни управители
  • Ясни са заместниците на социалния министър
  • Орешарски призова НПО–та за критичност в икономическата сфера
  • Държавна субсидия - само за партиите, минали бариера от 4%
  • Нови попълнения в екипа на Кристиан Вигенин
  • Полетът на "Бистришките тигри" отива при главния прокурор
  • Областните управители и зам.-министрите - ясни до края на седмицата
  • 90% от депутатите са настанени в нови жилища, чакат ремонти
  • БСП ще лобира за ОЦК-Кърджали
  • Няма политическо решение за „Белене”, държавата няма пари за централа