Нова жалба срещу "Да, България", този път – от фирма
Коалицията със "Зелените" и ДЕОС използвала защитено наименование
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    2
Да, България
Снимка: Ладислав Цветков

Срещу „Движение Да, България” е внесена нова жалба в Централната избирателна комисия, потвърдиха пред bTV от формацията на бившия правосъден министър Христо Иванов.

Този път е атакувано името на коалицията, която включва „Да, България”, „Зелените” и ДЕОС. Фирма твърди, че марката и името „Движение Да, България” дублират нейно наименование, защитено в патентното ведомство.

"Научихме от медиите, че е внесена жалба срещу решението на ЦИК да регистрира Коалиция "Движение Да България" за участие в парламентарните избори на 26 март. Предизборната кампания дори не е започнала, а атаките срещу нас не спират. Проблемът на тези, които стоят зад тях е, че действията им се случват пред очите на българските граждани. Не подценявайте хората, те виждат всичко и са омерзени от случващото се в България", коментираха от "Да, България".

„Да, България” се регистрира в ЦИК като коалиция, отива на избориВчера доброволци от „Да, България” започнаха събиране на подписи за регистрация, като само за 16 часа събраха над 20 хил.

Хората на Христо Иванов не успяха да се регистрират сами в ЦИК, след като бяха подадени молби срещу учредяването на формацията. Те се оказаха без задължителни реквизити, но все пак се оказа невъзможно да бъде спазен крайният срок.

  • 1
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре