Няма разнобой в ДПС, няма да има отлив и на гласоподаватели. Това обяви в Кърджали съпредседателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ, пише 24rodopi.com. Той коментира и създаването на партия от страна на изключения от ДПС Лютви Местан.

„От 26 години ние следваме своите ценности и ще продължим да го правим и занапред. Те са за отстояване на мира, стабилността и сигурността в страната. Затова и ни дават своето доверие гласоподавателите. В България има 400 партии. Всеки може да припознае в тях своите ценности. Всеки има право да регистрира партия. С решението на Лютви Местан те ще станат просто 401”, коментира Карадайъ.

На 24 април ще бъде проведена Националната конференция на ДПС, на която ще бъде избран председател на Движението за права и свободи. Тогава и от партията ще направят своите анализи и отчети.

Във вторник ще има решение на ДПС кой ще бъде кандидатът на партията за председател на Общинския съвет в Кърджали, заяви съпредседателят на движението Мустафа Карадайъ. Четиримата номинирани вчера бяха на разговор със съпредседателите в София, а на заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) във вторник ще се вземе решението.

Припомняме, че номинирани са бившият зам.-министър на вътрешните работи Раиф Шабан Мустафа, който ръководеше разпоредителния орган в мандат 2011-2015, бившият зам.-кмет Юсеин Велиайдин Ахмед, председателят на ОбС на Младежко ДПС Кадир Сабахтинов Мустафов и бизнесменът и експерт в отдел „Вакъфски имоти" в районното мюфтийството в Кърджали Халил Халибрям Апти.