Парламентарно представените партии НФСБ и Български демократичен център вече ще разполагат с централи в София. Министерският съвет реши днес да им даде под наем два имота в центъра на столицата.

НФСБ ще ползва под наем втория етаж от сградата на ул. „Цар Калоян” №10 в София (близо до пл. „Света Неделя”). Имотът, който ще ползва БДЦ се намира на ул. „11-ти Август“ №5А (на ъгъла с ул. „Врабча”, между Националната опера и централата на партия АБВ).

Партията на Валери Симеонов – НФСБ, е в парламента в коалиция с ВМРО „Патриотичен фронт”. Формацията на Симеонов е основана и в Бургас и имаше само там офис.

БДЦ пък е нова партия, която първо беше само парламентарна група на депутатите, влезли с листата на ББЦ на Николай Бареков. В Края на март партията на Христо Ковачки „Лидер” се преименува на БДЦ и в нея влязоха повечето бивши депутати на Бареков. Съпредседатели са Красимира Ковачка (от бившата „Лидер”) и Стефан Кенов (бивш главен секретар на ББЦ).

Мотивите на Министерския съвет да даде сгради на двете формации са, че коалицията „Патриотичен фронт”, в чийто състав е регистрирана „НФСБ”, е получила 7,28% , а като част от коалиция „България без цензура“ БДЦ е получила 6,25% от действително подадените гласове на изборите за 43-то Народно събрание, като по този начин се изпълняват условията за предоставяне на държавен имот под наем.