Аз съм от лошите медийни бухалки, понеже вече има добри. Това призна в студиото на „Тази сутрин” издателят на агенция ПИК Недялко Недялков. Медията стана известна с това, че е от малкото, пред които Делян Пеевски коментира актуални събития.

По думите на издателя, „лошите” са свързвани с модела КОЙ и са дамгосани като слуги на депутата от ДПС и на Владимир Путин. „Добрите” пък били „грантаджиите” и т.нар кръг „Капитал”. Недялков заяви, че няма против да е от „лошите”, при положение, че изкарва парите си у нас и не разчита на чуждо финансиране. „Аз съм в ръцете на себе си и на жена си”, категоричен бе той.

По думите на Недялков, изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС през 2013 г. е „вододел”. Издателят призна, че назначението е било скандално, но обърна внимание, че синът на Ирена Кръстева „беше единственият български политик, който си подаде оставката” на следващия ден след избухването на народното недоволство.

Според Недялков „едни хора, момчета и момичета, направиха кариера, направиха пари” покрай протестите и сега са окупирали публичното пространство и етикетират медии, партии и бизнесмени като „добри” и „лоши”.

По отношение на журналистическите практики, с които ПИК е известна през последните години, нейният шеф нарече изобилната употреба на думата „ексклузивно” „стилистичен похват за приковаване на вниманието”.

„Ние сме комерсиална медия и се борим за всеки човек”, подчерта Недялков.

Той защити публикуването на снимка от помена на президентския син, на която Росен Плевнелиев е уловен да се усмихва: „Ние не коментираме, ние публикуваме”. „За личния живот на г-н Плевнелиев ще спрем да говорим, когато спре да бъде държавен глава на България”, категоричен беше Недялков.

Той нарече президента „най-голямото недоразумение, което се случи на клетата ни държава за 25 години”.

Снимка: БГНЕС

По отношение на предизборната кампания, Недялко Недялков изрази мнение, че тя вече е приключила „със служебна победа на ГЕРБ”. „Толкова нечовешки енергична кампания като тази на ГЕРБ не съм виждал никога”, допълни той.

По думите му ролята на ДПС във властта е силно преувеличена. „Това е удобно заклинание, което оправдава истинското задкулисие”, посочи Недялков и допълни, че партията на Лютви Местан няма представители във властта, а просто в някои случаи постъпва „национално отговорно”.

По отношение на „Атака” издателят отбеляза, че по времето на Орешарски „златният пръст” на Волен Сидеров е бил скандален, докато във втория мандат на Бойко Борисов странното поведение на националистите в пленарна зала не възмущава никого.