Турция е назначила главния мюфтия у нас, потвърди Недим Генджев в предаването „Лице в лице” по bTV.

Преди дни Ангел Джамбазки първи заяви това отново в студиото на предаването. „Потвърждавам, въпреки че не искам да влизам в подробности”, каза още Генджев. По думите му мюсюлманите в България никога няма да позволят главното мюфтийство да се политизира.

Според Недим Генджев настощият главен мюфтия Мустафа Хаджи е „като гост в България”. „Той участва във всички мероприятия на Лютви Местан, а турският посланик им дърпа конците”, каза още Генджев. По думите му в българските мюсюлмански храмове работят над 70 чужденци.

„Лютви местановци готвят Бейхан Мехмед, кърджалийския мюфтия, за главен”, допълни още Недим Генджев. По думите му предстоящата конференция, обявена за 24 януари в София, е незаконна.

„Главен мюфтия може да се избере и без намесата на Турция и ще го докажем”, каза още Генджев. По думите му има решение на Апелативния съд, че той е законният главен мюфтия и председател на висшия духовен съвет. „Аз съм готов да се дръпна настрана, да изберем друг мюфтия, който мюсюлманите пожелаят”, допълни още Генджев.

„Мюсюлманите не можем да бъдем политизирани да служим на тази и онази партия”, каза Генджев.