Реформаторите признаха за нарастващо напрежение между партиите в блока. За пореден път блокът не успя да излъчат кандидата си за президент.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев намекна, че може да се разделят с формацията на Касим Дал още преди вота за държавен глава.

Когато Касим Дал отиде на митинга в подкрепа на Ердоган веднага след неуспешния опит за преврат в Турция, реформаторите се разграничиха от него само с декларация.

Днес за първи път в предаването "Тази сутрин" Радан Кънев обяви, че в името на националния интерес може да се разделят с партията му НПСД. „Много тежко размиване имаме с НПСД, възможно е при размиване много скоро да ни се разделят пътищата, много е вероятно”, посочи той.

Според ръководителя на предизборния щаб на реформаторите Найден Зеленогорски силата на реформаторите е в единството. По думите му блокът без някоя партия в него би бил различен. „Бих бил много внимателен да посочвам с пръст една или друга партия”, добави той.

Лидерът на НПСД Корман Исмаилов не бе открит за коментар.

До края на седмицата ще има ново заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, на което ще се вземе решение как коалицията ще се яви на президентските избори и кой ще бъде нейният кандидат.