Официално началото на политическата битка за президентския пост се отлага за 2 октомври.

Тогава ГЕРБ ще обявят кандидата си за президент. Така името му ще стане известно само два дни преди крайния срок за регистрация на номинациите.

Имаме кандидат и ще го кажем на 2 октомври“, заяви Цвета Караянчева, като уточни, че знае кой е кандидатът.

От БСП пък обявиха, че, не коалиция, а инициативен комитет ще издигне ген. Румен Радев. Той ще бъде оглавен от Стефан Данаилов.

„Представители в него ще имат и БСП, и партиите от коалиция „БСП Лява България“, обяви Нинова.

Името на кандидата за вицепрезидент обаче ще бъде обявено по-късно.

„На Корнелия Нинова толкова ѝ е куражът – да се крие зад инициативен комитет“, коментира Караянчева.

От БСП пък контраатакуваха, че ГЕРБ бави ненужно номинациите.

Отсрещната страна още няма кандидат и говорят за октомври, може и след изборите да издигнат кандидати. Ние имаме време да решим вицепрезидента, коментира ген. Радев.

Червените отново поискаха в сряда Бойко Борисов да се яви в парламента и да обяви какво се е разбрал с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Анкара.

„Може и да дойде, но се съмнявам, защото всичко беше казано. Ген. Радев, Корнелия Нинова и всички останали от опозицията трябва да се радват, че един балканец, какъвто е нашият премиер, отиде при Ердоган и при [Ангела] Меркел, направи нещо и постави в центъра на вниманието проблеми, които нас ни интересуват, отговори на нападките Валентин Радев от ГЕРБ.

Приветстваме диалог с Турция, но не знаем какво са договорили там, коментира ген. Радев.

Вижте повече във видеото:

Очаквайте в сряда първото телевизионно интервю на номинирания от БСП за кандидат-президент ген. Румен Радев. Той ще говори ексклузивно в предаването „Тази сутрин“.