МВР продължава да прибира дарения от закъсали общини
И култовата фирма БМВ отново е правила подаръци на силовото ведомство
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    9
МВР
Снимка: БГНЕС

Общини от най-бедните райони на България правят редовни дарения на МВР под формата на най-елементарни консумативи като горива, смазочни материали и компютри, въпреки че силовото министерство традиционно е сред най-добре осигурените финансово. Това става ясно от отчета на даренията за ведомството до 30 септември т.г., цитиран в утрешния брой на в.”Сега”.

Дарения са правени на 16 от общо 28 областни дирекции. Сред тях е и ОДМВР-Видин, което е разчитало на гориво от общини в най-бедния регион на ЕС.

В Своге са купили телевизор и домакинско оборудване за служителите на реда, а в Средец са дали над 13 000 лв. за фаянсови плочки и дограма. Долна Митрополия е осигурила на полицаите си ремонтирано управление за повече от 23 000 лв.

Става въпрос предимно за общини с кметове от ГЕРБ, посочва всекидневникът. Сумите не са големи, но пък те често идват от изключително бедни райони, където нерядко няма канализация, а пътищата по правило са в тежко състояние.

МВР щяло да си върши по-добре работата с даренияБъчварова обеща да контролира какво получава ведомството й

Фирмата "Безконтактни мултиплексорни вериги", която прави регистрационни табели за автомобили и която тихомълком отново беше върната в системата на МВР, отново е сред дарителите, пише „Сега”. Там е и губещият ТЕЦ „Марица-Изток 2”, който е купил фитнес уреди на дирекцията в Стара Загора.

Скандалът с даренията в МВР гръмна преди години, след като се разбра, че ведомството е получавало подаръци и от разследвани лица. Цветлин Йовчев забрани даренията във ведомството, но Румяна Бъчварова частично ги разреши – когато са от общини и държавни фирми.

  • 2
    9
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре