Мустафа Карадайъ беше единодушно избран за председател на Движението за права и свободи (ДПС). По време на конференцията беше избран и новият Централен съвет, Централна контролна комисия и бяха приети промени в Устава на партията.

„С нашата кауза в сърцата, с нашата обща сила и воля, с общи усилия можем всичко. Има ли воля, има и път”, заяви Карадайъ след избора.

На конференцията присъства и почетният председател на партията д-р Ахмед Доган.

Мустафа Карадайъ посочи в доклада си, че основният приоритет е запазването на целостта и единството на партията. Според него ДПС е „така необходимият фактор на българския политически живот с уникалната си роля за запазване на мира, стабилността и сигурността – задължително условие през всяко националноотговорно и адекватно на времето управление на страната”.

На националната конференция на партията присъстваха 856 делегати от общо 896.

Кой е Мустафа Карадайъ?

Роден е на 08.05.1970г. в село Борино, община Борино, област Смолян.

Завършва висшето си образование в УНСС. По професия е икономист, владее два езика – английски и турски.

От 1996 до 2002 г. е служител в Централата на ДПС.

От 1996 до 2001 г. е преподавател по „Информатика” в НБУ.

От 2002 до 2010 г. е зам.-изпълнителен директор на Агенция за следприватизационен контрол.

Учредител на Академичното дружество на ДПС в гр.София и член на ДПС от месец май 1991г. Учредител на младежката организация на ДПС и неин председател за първите два мандата (1998-2003).

От 2010 г. до момента е организационен секретар на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС.

На 24 декември 2015 г., заедно с Рушен Риза и Четин Казак, става част от Председателския съвет на партията, до провеждането на 9-та Национална конференция на партията. В този период тримата са и съпредседатели на парламентарната група на ДПС.