Работим в посока на устойчивост, стабилизиране и развитие на "Български пощи". Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на днешната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения в парламента, съобщиха от МТИТС.

Приватизацията на "Български пощи" не е заложена в програмата на правителството, още повече, че дружеството е в забранителния списък, категоричен е бил министър Московски. Той е коментирал, че заедно с вицепремиера Томислав Дончев са насочили своите усилия към това "Български пощи" да стане бенефициент по европейските програми.

Министър Московски е казал още, че в предишния си мандат екипът е работил, за да докаже на независимия регулатор необходимостта от държавна субсидия за "Български пощи", "защото дружеството изпълнява предимно социална функция" и е добавил, че това също е увеличение на приходите на пощенската компания.

По отношение на състоянието на националния железопътен превозвач, министър Московски е припомнил, че стратегията за оздравяването му ще бъде готова до средата на месеца, като същата е базирана върху баланса между съкращаване на разходи и извършване на необходимите инвестиции в дружеството. Най-вероятно стратегията ще обхване 10-годишен период.