Премиерът Бойко Борисов не ми е искал оставката. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след заседание на Министерски съвет във връзка със скандала с корупцията в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ДАИ).

Готов съм да поема отговорност за случващото се във ведомството, ако се прецени, че е нужно. На този етап обаче това не е необходимо, допълни той.

Във връзка с преструктуриране в агенцията са освободени между 25 и 30 души от общо 1200 служители за цялата страна през последните няколко дни.

Във връзка с намаляване на възможностите за корупция се предвижда теоретичните изпити за книжка вече да се провеждат с т.нар. „бяла стая” – където кандидатът е напълно изолиран.

Практическите изпити ще продължават да се наблюдават с видео камери. Съществува вариант да има свободен достъп до видео наблюдението онлайн.

Законът за движението по пътищата ще бъде разделен на три отделни законови текста, които ще се отнасят до подготовката на шофьорите, до различните видове МПС-та и автосервизите, както и до регламентирането на правилата за движение по пътищата.