„Глупостите, които направиха от ГЕРБ тикат хората насила в ляво”, смята Минчо Спасов от НДСВ. По думите му на следващите парламентарни избори е възможно много хора да подкрепят БСП, само защото левицата се държи обрано и разумно.

„Мен ме е срам от нашия министър председател. Вчера излезе новина, че гръцкото правосъдие е отказало да екстрадира турските военни офицери. Ние предадохме петима учители, лекар и един друг, които поискаха политическо убежище у нас”, каза Спасов.

По думите му лично премиерът Бойко Борисов е разпоредил това да се случи, като не е спазил съдебната процедура.

„В България има изземване на правомощията на правосъдната система от изпълнителната власт”, каза Спасов.

„Борисов не можа да откаже на Реджеп Ердоган, той отиде при него, застана му на коляно и после отиде по негова поръчка при Ангела Меркел”, смята Спасов.

Според Спасов след намесата на Борисов в отношенията между Турция и Европейския съюз, преследването на „Булгартабак” в Турция е престанало. „Имаше информация за замесване на фирмата в търговията на оръжия с ИДИЛ”, поясни Спасов.

По повод служебния кабинет на Огнян Герджиков, Спасов коментира, че поне известно време няма да ни управлява „бандата на Винету”, което е добра новина.