Няма война между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, но има известно противоборство, което е нормално. Това посочи анализаторът проф. Михаил Константинов в студиото на „Тази сутрин”.

Политологът Кънчо Стойчев допълни, че разделението на властите означава условия за демокрация, а различията между президент и премиер са просто изпълняване на конституционни функции.

Константинов обърна внимание на друго разделение – вътре на „Дондуков” 2. По думите му личи противоречие между президент и вицепрезидент по повод „злощастната Истанбулска конвенция.” Той посочи, че не бива да има подобно разделение и е правилно левицата да иска референдум.

„По конституция може да се организира референдум. Имаме и уникален случай – лидер на голяма партия – Корнелия Нинова застана в категорична позиция против ПЕС и застана зад интересите на избирателите си и партията си. Не го виждаме при другата голяма партия у нас”, заяви Стойчев.

По повод външната политика на страната Константинов коментира, че има ревност между първите мъже и жени у нас.

Той коментира, че днес предстои интересно гласуване в комисията по вероизповедание по повод Истанбулската конвенция и посочи, че му е интересно как ще мине.

Анализаторът се обяви срещу „лъжливия начин на налагане на документа, внесен между другото като се казва, че била подписана. Нямаше обяснителен доклад, който казва за какво става въпрос”.

Стойчев допълни, че у нас има достатъчно закони срещу насилието и никой няма право да бие нито жените, нито мъжете, но проблемите у нас са контролните органи.