„Да не правим Близнашки жертва на анти-ДПС настроенията. Ние сме били критични към Близнашки като премиер, но сме респектирани от неговата експертиза като конституционалист”.

Това обяви лидерът на ДПС Лютв иМестан по повод новината, че проф. Георги Близнашки ще консултира ДПС по промените в Конституцията.

Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан след срещата с Реформаторския блок, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
„Той няма да бъде експерт на ДПС, а експерт от експертизата, от която ще черпи опит парламентарната конституционна комисия”, добави той.

По думите на Местан Близнашки има много ясна, експертна, гражданска позиция по темата промени в Конституцията.

Местан посочи, че с участието си проф. Близнашки ще представи своя, различна позиция и с нея той ще допринесе за дебатите при промените в Конституцията, за да се избегнат грешни изменения в Конституцията.

Лидерът на ДПС уточни, че в партията имат едно отношение към премиера Близнашки, но съвсем различно към конституционалиста Близнашки.

„Той е неподвластен на една или друга партийна позиция, държеше се особено и в рамките на "Коалиция за България", това са тип политици, с които много често не сме съгласни и ги критикуваме, но в това е тяхната ценност”, каза още Лютви Местан.

Само преди 2 години Лютви Местан нарече професора по конституционно право "маша", обвини го в политическа чистка срещу ДПС и БСП и го определи като "най-слабия служебен премиер".

Близнашки не остана длъжен и отвърна на нападките.