Меглена Кунева: В края на мандата е най-важно какво си свършил
Ще работя за това при евентуални предсрочни избори Реформаторският блок да влезе в парламента, обяви лидерът на ДБГ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 2
    9
меглена кунева, кунева, рб,
Снимка: Ладислав Цветков

Работата на политика е мандатна и най-важно каква работа е свършил по време на мандата си. Това обяви в предаването „Тази сутрин” министърът на образованието и вицепремиер в оставка Меглена Кунева в отговор на въпрос дали й е мъчно, че излиза от властта.

Кабинетът „Борисов 2” официално е в оставка (ОБЗОР)Не съм се обидил, винаги гласът на хората е бил най-важен за мен, заяви лидерът на ГЕРБ

Относно приемането на Бюджет 2017 тя се опасява да не надделее популизмът. По думите й в ресор образование са важни увеличението на учителските заплати, средствата за нови дигитални умения и квалификация на учителите. Повече пари са предвидени и за университетите, и за БАН, и за наука, но срещу качество, уточни Кунева.

Според нея много е важно приемането на антикорупционния закон и подготовката за председателството на България на Европейския съюз.

Меглена Кунева беше категорична, че не знае кой ще бъде предложен за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева, а на въпроса дали е възможно тя да е наследника на Георгива обяви: „не стои такъв въпрос”.

Лидерът на Движение „България на гражданите„ (ДБГ), която е част от Реформаторския блок, не смята, че е дошъл краят на РБ. Тя обяви още, че десницата добре е разбрала какво й казват избирателите и тя лично ще работи за това РБ да влезе в парламента при евентуални предсрочни избори догодина.

Петър Москов (ДСБ) е част от Реформаторския блок, не е нужно да влиза в нито една от другите партии, уточни още Кунева.

  • 2
    9
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре