Бившия лидер на СДС Мартин Димитров трябва да „преболедува” случващото се в синята партия. Това заяви самият той в интервю пред bTV. По-рано днес той беше изключен от партията. От Раковски 134 си тръгнаха и Ваньо Шарков и Димо Гяуров, а по-късно Надежда Нейнски заяви в отворено писмо, че напуска.

„Редно ли е някой с различно мнение да го изключват”, попита риторично Мартин Димитров. Той уточни, че не е против личността на предложения за конституционен съдия Петър Стоянов, а против процедурата, по която това е станало. Противно на твърденията на лидера на СДС, че „сините” са обсъдили номинацията на бившия президент, Димитров категорично заяви, че такъв дебат не е имало.

„Хората, които са разумни, ще си тръгнат от СДД”, прогнозира Димитров и призна, че се чувства „като човек, който е загубил свой близък и има нужда да го преболедува”. „За мен това е краят”, добави той.

Димитров отказа да коментира бъдещите си планове, тъй като трябвало първо да се прецени кое решение би било най-честно според избирателите.

„Това СДС е силно зависимо и доминирано от ГЕРБ. Цветан Цветанов да ми казва какви да ги върша, просто няма да стане”, отсече Мартин Димитров. Според него СДС е бил символ на доброто, който сега се държи „като Тодор Живков”.

„Защо никой не потърси СДС когато избираха Венета Марковска, а чак после им потрябва сестринската партия да измива този срам”, ядоса се Димитров. „Със схеми избори не се печелят”, категоричен бе той и недвусмислено заяви, че предизборни договорки между ГЕРБ и СДС има и той не желае да участва в тях.