Някой е срязал умишлено спирачките на колата на депутата от Реформаторския блок Мартин Димитров. Той предостави на bTV и снимки на повредената метална тръба.

От сервиза са казали на Димитров, че това не е случайна повреда, а е злонамерен акт. Депутатът е съобщил за инцидента на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Реформаторът смята, че това е така срещу него заради питанията му по казуса „КТБ” и за горивата. Той е предупредил да внимават и колегите си Петър Славов (Реформаторски блок) и Валери Симеонов (Патриотичен фронт), които също са активни по тези теми.

Димитров разбрал, че спирачките на колата му са повредени вчера – жена му е шофирала, но не е успяла да паркира. Тогава той е опитал да паркира лекия автомобил и тогава е установил, че спирачките не работят.

Охрана на народен представител би могла да бъде дадена по Закона за НСО, такава процедура към момента не е задействана, коментира в Шумен главният секретар на МВР главен комисар Георги Костовпо повод случилото се с Мартин Димитров.

Вчера Димитров заедно с колегата си Петър Славов, откриха онлайн платформа за връзка между законодателната власт и гражданите. Двамата вече са внесли в парламента въпрос към финансовия министър Владислав Горанов относно грешките в последните списъци за КТБ.