„Реформаторски блок в момента няма и няма как да останем в него”, каза депутатът Мартин Димитров. По думите му сега трябва да бъде изградена нова демократична алтернатива, която да бъде различна от ГЕРБ.

„Когато най-голямата партия подаде оставка и поиска избори, после върне мандата, е ясно, че се отива на такива. ГЕРБ трябва да понесе цялата отговорност”, смята Димитров. Според него няма как да бъде съставен кабинет в настоящото правителство.

Мартин Димитров и депутатът Петър Славов са рекордьори по най-много зададени въпроси към министри и депутати. Първият е задал 233 въпроса, а вторият – 295. „Парламентът е много важна институция, ние се опитваме да използваме контролните й функции”, поясни Димитров.

Според Славов въпроси трябва да се задават, независимо дали по една тема има или няма развитие. „Според мен, едно от обясненията защо сегашният парламент си отива е че не бяха направени осезаеми усилия”, каза той.

В резултат на техните въпроси беше гласуван законопроект храните с изтичащ срок на годност да бъдат освободени от ДДС и дарявани. Новият закон влиза в сила от 2017 г. „От тогава производителите ще имат всички стимули храните да отиват при нуждаещите се. С въпроси и законопроекти стигнахме до резултат”, каза Димитров.